Google Adsense almak istiyorum? Google Adsense onaylanmıyor? Google Adsense sürekli red ediyor? Google Adsense nasıl alınır?
Bu soruları tabi farklı şekilde çoğaltabiliriz. Özellikle son dönemde Google Adsense almak hiçte kolay değil ancak Adsense kendi içinde ikiye ayrılıyor bunu da unutmamak lazım.
- İçerik için Adsense – Web Adsense
- Barındırıcı Adsense – YouTube Adsense
Bu ikisinin şüphesiz en önemli farkı YouTube Adsense kısa sürede alınabiliyorken Web Adsense hiçte kolay bir şekilde alınmıyor. Eski yıllara nazaran onaylanma oranı ciddi oranda düşmüş durumda. Tabi burada bazı etkenler var;
- Kullanıcı sayısının artması
- İllegalitenin artması
- Değişen Google Adsense Politikaları
- Eskiye oranla daha seçici ve kriterci yaklaşım
- Reklamveren ilişkisinin yeniden yapılandırılması
Gibi bazı etkenler zaman içerisinde Adsense üzerinde ciddi değişiklikler meydana getirdi. Bakıyorsun birine iki üç hesabı var. Öbürü hesabını satmış yeni hesap alamıyor vs. O kadar karmakarışık adsense hikayeleri var ki aslında bunların hepsi genel anlamda bir negatiflik etkisi yaratıyor. Siteyi kurdum hemen adsense alayım devri bitti. İstisnalar olsa da yeni siteler için artık Web Adsense almak hiçte kolay değil.
Google Adsense Almak İçin Ne Yapılmalı?
Öncelikle sitenizi ziyaretçilerinize göre dizayn etmelisiniz. Adsense odaklı bir site yaratmaya çalışmak doğru değil. Google politikalarıyla elbette uyumlu olsun. Önceliğiniz zaten sitenizin kalitesi olması. Yoksa Adsense alsanız bile para kazanamazsınız. Para kazanmadıktan sonra Adsense ne işe yarar?
Vermek İstediğim Bazı İpuçları;
- Başvuru için aceleci davranmayın.
- Site değerlerini önemseyin. Search Console, Moz değerleri bunları kullanın.
- Düzenli özgün içerik girip siteyi büyütün.
- Sosyal Medyayı kullanın.
- Mobile önem verin. Mobili iyi olmayan site kesinlikle onay alamaz.
- Site hızını yükseltin.
- Analytics kullanarak ziyaretçilerinizi yakından tanıyın.
Yani lafın özü tam anlamıyla bir yapı, platform haline gelin ve başvurun. Temanız çok karmaşık olmasın. Responsive olması yeterli. İçerikleriniz çok kısa olmasın yazıları uzun tutun. İyi bir araştırma süreci geçirin forumlarda ve internette red yiyenlerin sitelerini inceleyin.
# Ben her şeyi doğru yapıyorum ama red ediyor.
# Bu Google bana taktı!
# Yok arkadaş! Alamayacağım bu Adsense hesabını ben…
#Çöp siteler alıyor Adsense ben alamıyorum!
Daha yazayım mı? Ben defalarca red yedim ama vazgeçmedim. Ne sitemden ne planlarımdan geliştirmeye devam ettim ve sonuç aldım. Alamasaydım hala almak için çabalamaya devam edecektim. Arkadaşlar süreç bazen kimileri için çok daha şanslı ilerleyebiliyor. Ancak bazıları için durum öyle gelişmiyor. Ancak sonuçta siz doğru olanı yaptığınızda bir noktada başarılı olmanız mümkün.
Google Adsense konusuna ağırlık vereceğim ve çeşitli yazı dizileri yayınlayacağım. Bu yazıları takip etmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca profesyonel destek almak isteyenler info@faydalicerik.com adresinden ulaşabilir.
Güzel. Web sitemin sosyal medya sayfalarından birinde yayınlayacağım bunu. Girdiğim 1 – 2 webmaster sitesinde çok sayıda insanın bu durumdan şikayetçi olduğunu görüyorum. Fakat bu kişilerin, hepsi değildir mutlaka ama epeyce bir kısmının fazla aceleci davrandıklarını da görüyorum. Ayrıca, “O kadar yazdım, o kadar da özgün yazdım, o kadar özgün yazdım ki o kadar olmaz; öyleyse neden kabul edilmiyorum?” gibi şikayetlerle lanse edilen web sayfalarında az sayıda içerik ve / veya kopya içerikler de gördüm. Ben yaklaşık 3 yıl önce onay almıştım ve bu 3. başvurumda olmuştu galiba. Pek kolay olmamıştı, anladığım kadarıyla şimdi daha da zor. Bu durum değiştirilemeyeceğine yakınmak hiçbir işe yaramayacağına göre, ona göre davranmak lazım.