Başarılı bir Seo analizi yapabilmeniz için Seo hakkında bilginizi arttırmak durumdasınız. İster Seo iş yaptırın ya da seo işi yapın her iki durumda da bilgili olmazsanız istediğiniz hedeflere ulaşamazsınız.
İş yaptırdığınızda da karşı taraf ne yapmış anlayamazsınız. Öncelikle çok hızlı ve ezbere değil, yavaş yavaş seo ipuçlarıyla seo bilginizi geliştirmek. Bu konuda Seo Gurusu sizlere her zaman içerikler sunmaya devam edecektir.
Arama motorları ve Web sunucuları birlikte çalışırlar. Arama motoları bir problem ya da bir durumla karşılaştığında web sunucusuna bildirim gönderir. Bu mesaj kod şeklinde olur. Seo için önemli yaygın bu kodların anlamlandırılmış işlem halleri aşağıdadır.
HTTP Durum Kodları
Kod# 200 : Başarılı transfer. Sunucu sayfayı başarıyla algıladı.
Kod# 301 : Ziyaretçiler başka bir sayfaya yönlendirildi ipucu: (hangi sayfa olacağının yönlendirmesi yapılmış olması gerekiyor bu genellikle anasaydır. Ancak eğer kategori yazılarında sorununuz varsa 301 yaparken silinmiş ya da ulaşılamayan yazının kendi kategorisine veya alakalı bir yazıya yönlendirme yapmak daha seo dostu bir davranıştır.)
Kod# 302 : Site kaynağının başka bir yere yönlendirilmesi.
Kod# 301 – 302 arasındaki fark: 301 kalıcı bir yönlendirme kodudur. 302 ise geçicidir.
Kod# 404 : Sayfa bulunulamadı. Taşınmış veya silinmiş olabilir.
Kod# 500 : Internal Server Error – Böyle bir sayfa yok. Bu hata kodu anlık bir durumdan da kaynaklanabilir. Bazen böyle bir şeyler karşılarsınız sayfayı yenileyin.
Kod# 503 : Service Unavailable Sunucu da sorun olduğundan bu hatayı alırsınız. Yapmanız gereken hosting sağlayıcınızla iletişime geçmektir.
Bir problemle karşılaştığınızda duruma göre çözüm üretmeniz gerekir. Eğer bilginiz olmazsa çözüm üretemezsiniz. HTTP durum kodlarını doğru yorumlayarak sorunun kaynağını anlayabilir ve ilgili işlemler için harekete geçebilirsiniz. Ek olarak birçok kod daha var. Ama bu bahsettiklerimiz en çok kullanılan ve en çok karşılaşılan durum kodlarıdır.